Elisabeth Logo

Opendeurnocturne
Gedichtendag 31 januari

Opendeurnocturne
Wij nodigen u uit op onze NOCTURNE op vrijdag 24 mei 2013 van 18u tot 22u. U kan er terecht voor:
  • Informatie over onze afdelingen- demonstraties- show van de eindwerken-inschrijvingen
  • Natje en droogje verzorgd door ons oudercomité
  • Reserveer een handverzorging of laat uw haar opsteken door onze leerlingen
Bestel kaarten voor de show op telefoonnr 03/644.29.30 binnenpost 304

 
***
Gedichtendag 31 januari
Naar jaarlijkse gewoonte wordt ook dit jaar op onze school weer de nodige aandacht besteed aan de “Gedichtendag”.

In oktober werd er in alle klassen tijdens de lessen Nederlands gewerkt rond gedichten. Dit jaar was het thema – hoe kan het anders? – “Feest!”.

Alle leerlingen schreven een gedicht en per klas werden de beste geselecteerd. Deze werden dan doorgegeven aan de werkgroep in Merksem die elk jaar een boekje uitgeeft met daarin de beste gedichten die zij kregen toegestuurd, niet alleen van de Merksemse scholen, maar ook van alle inwoners van Merksem die geïnteresseerd zijn in poëzie.

Wie weet vinden sommige van onze leerlingen dit jaar ook hun “creatie” erin terug?

Op donderdag 31 januari staat in onze school alles in het teken van “gedichten”. Bij het begin van elk lesuur lezen alle leerkrachten hun favoriete gedicht voor in de klas.

In de gangen van de school hangen de muren en ramen vol met gedichten van de leerlingen. Tijdens de lessen Plastische Opvoeding hebben zij tekeningen gemaakt die passen bij de poëzie die ze schreven.
Om 11.00 u. is er opnieuw een grote ballonnenwedstrijd.

De winnende gedichten – 1 per graad en per afdeling – werden op speciaal daarvoor ontworpen kaartjes gedrukt. Deze kaartjes worden aan de ballonnen vastgemaakt. Wanneer alle leerlingen hun ballon hebben gekregen, beginnen we af te tellen en dan worden ze onder luid gejuich en gejoel allemaal samen de wijde wereld ingestuurd. Na enkele weken kennen we ook hier weer de winnaar: dat is natuurlijk de leerling wiens ballon het verst geraakt is.

Wanneer de ballonnen nog slechts kleine stipjes hoog in de lucht zijn, is het moment aangebroken voor de winnaars van de gedichtendag. Deze worden bekendgemaakt door directeur N. van den Broeck en ontvangen een leuke prijs voor hun dichterlijke prestaties.

Nu nog hopen op goed weer (en veel wind voor de ballonnen) en dan wordt deze dag alvast weer een geweldige, poëtische belevenis voor onze leerlingen!

 
***